Folkloreland

Nox | scrieri
◙▒◙ ♫♩♬◙▒◙ ♫♩♬◙▒◙ ♫♩♬◙▒◙ ♫♩♬◙▒◙ ♫♩♬◙▒◙ Acest joc este o lucrare ficțională și trebuie să fie tratat ca atare. Orice asemănare cu persoane moarte sau vii, locuri sau evenimente reale este pură coincidență. Orice asemănare cu persoane sau evenimente ficționale este intenționată.

Scorul Singurătății

Maria Martelli | scrieri
Statul dezvoltase o metodă de a diagnostica cazurile periculoase. Se stabilise o definiție oficială, cu care se putea lucra și verifica fiecare individ. Nu era o chestiune de emoție, ci un calcul rațional, obiectiv, rece. Un lung chestionar care să stabilească dacă suferi de Singurătate și în ce măsură. De la un anumit nivel erai marcat/ă ca vulnerabil/ă: după 50 de puncte.

Poem pentru arborii…

Nóra Ugron | scrieri
Poem pentru arborii de lângă căminele studențești și blocurile în care am locuit cândva, pentru toate parcurile și pădurile prin care am trecut, pentru pădurile care se defrișează și parcurile care se taie și se ard*

Fuga 

Alina Pietrăreanu | scrieri
În fiecare dimineață îmi ud florile, îi dau să mănânce lui Ami, colega mea, apoi mănânc și eu un bol plin cu lapte de cocos și fulgi de ovăz. Locuiesc într-o capsulă de timp pe care mi-am ales-o pentru majorat.

puñal & crude drawing of an angel

Emilian Lungu | scrieri
corpul irigator / din sus în zare / răsare / ușor non-fizic / nu-l vezi bine / în depărtare, / dar emite

Dacă nu ar fi fost, nu s-ar fi povestit 

andreea gheo | scrieri
Bunica a fost în multe feluri, însă nu știu dacă a fost frumoasă. Nu îmi aduc aminte când am învățat că frumusețea e importantă, dar cumva am simțit mereu lipsa acestui detaliu în povestea ei.

neîncetat visăm / neîncetat creăm sau acesta nu este un poem, este o vrajă

Oana Ungureanu | scrieri
mi-e frică și sunt furioasă și deznădăjduitx constant / pentru animalele non-umane / pentru persoanele rasializate, / cele queer, mad și neurodivergente, /

Zece ani de la încadrare

Maria Martelli | scrieri
Întâi, liniștea izbindu-se de pereți, apoi, mirosul de scări curățate, de lemn scârțâind.

Ilaria şi Măcriş

Adriana C. Grigore | scrieri
Un singur gând îi rămăsese Ilariei în minte după ce se scufundase în apa rece ca viaţa a râului. Un singur gând, în timp ce se târâse la mal, o palmă-n mâl și una în palma altcuiva. Un singur gând când gheața i se scurse de pe gene și se uită în doi ochi negri de fantasmă.

utopia #5. utopie cu iarba deasă mustind de plăcere //cântec pentru melcușoare

Vic | scrieri
mănânc pâine prăjită cu dulceață de caise
e prea târziu și sunt prea obositx să mă simt vinovatx că mănânc la ora asta